Prečo pravidelne čistiť podlahu strojom

Kto by už nechcel, aby sa jeho podlaha ligotala sviežosťou a mala vzhľad novoty? Najmä ak už nie je v najlepšom stave a má za sebou nejaký ten čas používania. V takýchto prípadoch je určite dobrým nápadom pravidelné strojové čistenie podláh, ktoré so sebou prináša množstvo výhod. O tom, čo konkrétne vám ponúkne tento typ čistenia, si povieme v našom článku.

Dôležité je pravidelné čistenie podláh

Aby strojové čistenie podlahy prinieslo želaný efekt, malo by sa vykonávať pravidelne. Ako často? Vo všeobecnosti sa odporúča aspoň 4 x za rok, čo je bežný štandard napríklad strojového čistenia podláh v Bratislave. Čistenie podláh strojom je dôležité nezanedbávať hlavne v zimných mesiacoch, kedy dochádza v prostredí ku zvýšenému zanášaniu vody, cestnej soli a piesku. Preto v zimnom období je užitočné takéto čistenie podláh aspoň 2 x. 

Samozrejme, proces čistenia podlahy strojovo v zime je náročnejší. Najskôr totiž treba znečistenú podlahu riadne namočiť, a následne všetku nečistotu vysať (piesok a drobný štrk). Až potom môže dôjsť na strojové čistenie. Stroj podlahu ešte raz umyje, pretrie a napokon vysuší a vyleští.

Aké sú benefity strojového čistenia?

Vekom každá podlaha, či už sa jedná o garážovú podlahu, podlahy v nákupných centrách, recepciách, firmách, výrobných halách, priemyselných halách, skladových objektoch a pod. strácajú svoje vlastnosti. A práve v tejto chvíli sa vám čistenie podláh strojom vyplatí najviac. Často tým dokážete staršiu podlahu zachrániť pred jej celkovou rekonštrukciou, čo je pochopiteľne omnoho finančne náročnejší proces. Okrem obnovenia pôvodných materiálov dochádza pri čistení aj k prinavráteniu pocitu čistoty a sviežej vône.

Strojové čistenie podláh je užitočné aj v takých prípadoch, kedy je podlaha extrémne namáhaná. Najmä pri takých pracovných profesiách, kde hrozí väčšie znečistenie podlahy – maliarske a stavebné práce. Alebo tiež tam, kde hrozí jej chemické alebo priemyselné znečistenie.  

VEDELI STE, ŽE: Strojové čistenie môžete použiť pred akoukoľvek plánovanou povrchovou úpravou podlahy. Dokonca je to často aj potrebné. Samozrejmosťou je tiež vysoká efektivita takéhoto čistenia a rýchle schnutie podlahy po čistení. A to znamená veľkú úsporu času upratovacích prác.

Strojové čistenie podláh využívajú najmä firmy, bytové domy, garážové pristory, skladové priestory, výrobné haly, priemysel, recepcie, nákupné centrá, nemocnice, školy, obchodné predajne a podobne.

STROJOVECISTENIE.SK

STROJOVECISTENIE.SK vzniklo ako tretia divízia spoločnosti ĽUDMILA, s.r.o. Naše začiatky siahajú do roku 2004 kedy sme začali s predajom hygienickýa a čistiacich prostriedkov. Postupom času sme svoje získane skúsenosti s čistiacou chémiou preniesli aj do upratovacích a tepovacích služieb, vrátane strojové čistenia podláh. Našim zákazníkom tak môžeme poskytovať komplexné upratovacie a čistiace práce.

Firemné údaje

ĽUDMILA, s.r.o.
IČO: 36421774
DIČ: 2021872809
IČ DPH: SK2021872809

Scroll to Top