Strojové čistenie priemyselných podláh

Strojové čistenie podláh v priemysle je dnes už nutnosťou. Takmer vždy ide o veľké plochy, preto manuálne čistenie nie je to pravé orechové. Samozrejme, treba tu tiež počítať s vysokou mierou znečistenia. Avšak je toho viac. O tom, ako vyzerá čistenie podláh v priemysle si povieme v našom článku.

Rozmanitosť priemyselných podláh

V priemyselných budovách sa nachádzajú rozmanité typy podláh. Samozrejme, do istej miery to závisí aj od druhu výrobného procesu. Vo všeobecnosti však môžeme povedať, že ide prevažne o betónové a garážové podlahy, dlažby, mramor, linoleum, PVC a plávajúce, či drevené podlahy v kanceláriách.

Pochopiteľne, tam kde sa pracuje, tam sa aj špiní, preto vždy ide o silno znečistené podlahy. Najmä maliarske a stavebné práce dokážu dať podlahe poriadne zabrať. Dobrou správou je, že so všetkými týmito typmi podláh, nezávisle na pracovnom prostredí, si dokáže strojové čistenie poradiť. A to aj v tých najnáročnejších pracovných podmienkach a za plnej prevádzky. 

Výhody strojového čistenia v priemysle

Pochopiteľne, strojové čistenie je výhodné aj tam, kde sú vysoké nároky na hygienickú čistotu. Napríklad vo farmaceutickom priemysle, nemocniciach, školách alebo telocvičniach. V priemysle však plní aj ďalšiu funkciu – odstraňuje rýchlo a efektívne i veľmi zažratú špinu, ktorú by ste manuálne len ťažko vyčistili. 

Veľkou výhodou tiež je, že pri automatickom čistení dochádza k hĺbkovému odstraňovaniu špiny. A to prirodzene a bez poškodenia povrchu, či materiálu podlahy. Čo sa týka vonkajších povrchov priemyselných objektov, je ich dobré strojovo čistiť pred začiatkom zimy a po jej skončení. Najmä v prípade ak ide o podlahy, ktoré sú zaťažené častými zmenami počasia.

Bonusový tip

Pri lakovaných a naolejovaných podlahách sa prípravky na strojové čistenie ešte musia riediť vodou.

VEDELI STE, ŽE: Výhodou umývania podláh s automatmi je ich schopnosť, že dokážu mechanicky uvoľnenú špinu ihneď odsať. Nie je tak zatláčaná späť do podlahy. Pri práci s nimi sa používajú biologicky ľahko odbúrateľné čistiace prípravky, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu.

STROJOVECISTENIE.SK

STROJOVECISTENIE.SK vzniklo ako tretia divízia spoločnosti ĽUDMILA, s.r.o. Naše začiatky siahajú do roku 2004 kedy sme začali s predajom hygienickýa a čistiacich prostriedkov. Postupom času sme svoje získane skúsenosti s čistiacou chémiou preniesli aj do upratovacích a tepovacích služieb, vrátane strojové čistenia podláh. Našim zákazníkom tak môžeme poskytovať komplexné upratovacie a čistiace práce.

Firemné údaje

ĽUDMILA, s.r.o.
IČO: 36421774
DIČ: 2021872809
IČ DPH: SK2021872809

Scroll to Top